eerst jij wij eindhoven

tekstgrootte

(040) 238 89 98

zoeken

Visie Stichting WIJeindhoven

Visie Stichting WIJeindhoven

“Geef iemand een vis en hij heeft vanavond te eten. Leer hem vissen en hij heeft iedere avond te eten.”

Een betere manier om de verandering die met WIJeindhoven wordt nagestreefd te beschrijven is er niet. WIJeindhoven is dè manier waarop we in de stad met elkaar willen omgaan. Mensen kunnen heel veel zelf en willen controle houden over hun eigen leven. Ook als ze (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben.

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen leven. Je hebt de vrijheid je leven in te richten zoals je dat zelf wilt. Meningen kunnen verschillen maar de vrijheid van de één stopt daar waar de vrijheid van een ander wordt belemmerd. Je bent verantwoordelijk voor je eigen gedrag en de keuzes die je maakt inclusief de gevolgen ervan.

Ieder mens is uniek. Iedereen heeft talenten. Maar door situaties of personen kunnen deze talenten wel eens ondergesneeuwd raken. Dat kan zich vertalen in een vraag om ondersteuning. Van iemand die je zelf kiest, die je vertrouwt en waar je graag mee samenwerkt. Die naast je staat, een advies, een luisterend oor, even dat duwtje in de rug. Vragen om hulp is erg krachtig.

Als je een verhaal vertelt wil je dat je gehoord wordt. Contact is erg belangrijk. Van mens tot mens. Zonder echt contact ontstaat geen vertrouwen.

Als je weer zelf weer verder kunt is de inzet van WIJeindhoven niet langer nodig, maar het contact kan blijven bestaan. Samen kunnen we dan op zoek naar wat jij kunt betekenen voor iemand anders.

Daar word jij gelukkig van!