eerst jij wij eindhoven

tekstgrootte

(040) 238 89 98

zoeken

Win-win situatie: een verhaal uit de praktijk

Win-win situatie: een verhaal uit de praktijk

geplaatst op: 6 december 2017

Om een beeld te geven van het werk dat onze generalisten doen, plaatsen we regelmatig een verhaal uit de praktijk op onze website.

Maurits is 64 jaar, heeft autisme en is sinds 2014 in contact met WIJeindhoven. Na de eerste bezoeken van generalist Esther werd snel duidelijk dat meneer kampt met eenzaamheid, moeilijk sociaal contact kunnen maken en moeite hebben met zijn eigen verhaal kwijt kunnen.

In de eerste periode is hard gewerkt aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen Maurits en Esther. Dit heeft veel tijd gekost, maar is zeker niet voor niets geweest.

Inmiddels bezoekt Maurits met enige regelmaat ontmoetingsavonden voor 35+’ers, maakt hij deel uit van een wandelgroepje en doet hij op de zaterdagochtenden mee aan gratis sportlessen.

Daarnaast bracht Esther Maurits in contact met Nick; student aan het Summa College in Eindhoven. Nick zocht een stage om te kunnen proeven aan de praktijk.

Nu zien Nick en Maurits elkaar elke donderdagmiddag. Samen maken ze een boodschappenlijstje, doen boodschappen en gaan daarna in de keuken aan de slag om een maaltijd te bereiden.

Het is een genot om te zien dat op deze manier de hulpvraag van Maurits wordt opgepakt en Nick daarbij een mooie praktijkervaring op doet. Een prachtig initiatief van Summa College om studenten op deze manier te laten leren in de praktijk. Een echte win-win-situatie!

Win-win situatie: een verhaal uit de praktijk