Coronavirus: bel of mail!

Update 12 oktober 2020

Het aantal besmettingen met COVID-19 loopt op, ook in Eindhoven. Op 29 september gingen daarom nieuwe coronarichtlijnen in.

Inloopspreekuren gaan niet door

WIJeindhoven had net enkele inloopspreekuren geopend. Deze gaan helaas weer dicht. In de tussentijd kijken wij hoe wij inloop veilig kunnen organiseren.

Via de telefoon en mail staan we voor je klaar

Heb je ondersteuning nodig op het gebied van opvoeden, geldzaken, wonen, gezondheid, werk of heb je een andere (praktische) vraag die jou nu bezighoudt? Op zoek naar een generalist die je daarbij kan helpen of die een luisterend oor biedt? Bel ons op 040 - 238 8998 of mail naar info@wijeindhoven.nl.

Afspraak?

Heb je een afspraak? Dan bekijk je samen met de medewerker van WIJeindhoven op welke manier je het gesprek voert. Dat kan bijvoorbeeld telefonisch, wandelen buiten, op een locatie van WIJeindhoven of bij jou thuis. Op onze locaties dragen we een mondkapje als we rondlopen. Dat vragen we ook van jou. Als je die niet meegenomen hebt, dan hebben we een wegwerpmondkapje voor je.  

Andere vragen

We moeten met zijn allen afstand houden van elkaar en dat maakt het moeilijker om in contact te zijn en vragen beantwoord te krijgen. WIJeindhoven kan je verder helpen. Maar er zijn meer partijen waarbij je terecht kunt met je vragen. Een greep uit het aanbod:

  • RIVM, www.rivm.nl/coronavirus, 088-1351. Voor vragen over het coronavirus. Hoe bescherm ik mezelf? Wanneer moet ik mij zorgen maken over mijn gezondheid of die van anderen?
  • Rode Kruis, www.rodekruis.nl, 070 – 4455888. Hulplijn voor iedereen die in quarantaine of thuisisolatie zit. Je kunt hen bellen voor advies, extra hulp en als je gewoon even wilt praten. 
  • Op de facebookgroep Coronahulp Eindhoven ontmoeten inwoners elkaar. Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen met een boodschap of de hond? Daar is vast een buurtbewoner die dat graag voor je doet.
  • Omnia Jeugdzorg, www.omnia-jeugdzorg.nl, 06 48 45 17 18. Voor opvoedvragen, vragen over het bieden van een dag-structuur, of de ondersteuning van je kind bij huiswerk en gewoon een luisterend oor tijdens crisistijd. 
  • Mantelzorglijn, www.mantelzorg.nl, 030–7606055. Beschikbaar voor informatie over mantelzorg en het coronavirus.
  • Ouderen-Infolijn van KBO-PCOB, www.kbo-pcob.nl, 030-3 400 600. Beantwoorden vragen rondom de zorgen die spelen rondom het coronavirus. 
  • Wijkagent (Politie), www.politie.nl, 0900 - 8844. Zorgen over de veiligheid in de buurt of over een buurtbewoner? Misschien kan de wijkagent helpen. 
  • Dynamo, www.dynamojeugdwerk.nl, 040-2392110. Jongeren kunnen bij Dynamo terecht voor al hun vragen. 
  • De Kindertelefoon, www.kindertelefoon.nl, 0800 - 0432. Voor alles wat kinderen bezighoudt in deze coronatijd. 

Zelf helpen

Heb je zelf goede tips of ideeën die mensen vooruit kunnen helpen? Bel ons dan ook op 040 -238 8998 en vraag naar onze verbinders in jouw wijk. Verder kun je bijvoorbeeld jouw hulp aanbieden op de facebookgroep Coronahulp Eindhoven. Vrijwilligers verbinden daar dag en nacht vraag en aanbod aan elkaar. Of kijk eens op eindhovendoet.nl voor vrijwilligerswerk.