WIJeindhoven krijgt een nieuwe bestuurder

Persbericht

Lex van Eijndhoven (1970) is per 1 mei benoemd tot bestuurder van Stichting WIJeindhoven. De Raad van Toezicht heeft in hem de juiste persoon gevonden om de ingezette koers van WIJeindhoven, als regisseur van adequate, verantwoorde en eerlijke ondersteuning aan Eindhovense inwoners, verder uit te bouwen en vorm te geven.

Lex van Eijndhoven volgt Jeanny van den Berg op, die per 1 maart bij de stichting vertrekt. Peter Notten, de huidige interim voorzitter van bestuur, blijft tot 1 mei aan om een goede overdracht van de bestuursfunctie te waarborgen.

Innovatie
Op dit moment is Lex van Eijndhoven nog directeur bij de gemeente Rotterdam, en leidt vanuit deze rol binnen en buiten Rotterdam veranderingstrajecten in zowel  de "harde" als "zachte" sector. “In mijn werk zet ik me er voor in om vanuit innovatie en verbinding tot daadwerkelijke transitie te komen.” Dit sluit naadloos aan op de huidige doorontwikkeling van de Stichting WIJeindhoven, welke gericht is op adequate bedrijfsvoering en dienstverlening van de organisatie. Lex van Eijndhoven heeft ruime ervaring in de gemeentelijke omgeving, zowel als bestuurder alsmede als raadslid. Daarnaast is hij als toezichthouder verbonden aan diverse maatschappelijke organisaties.

Ambities realiseren
De Stichting WIJeindhoven is verheugd een stevige bestuurder in de persoon van Lex van Eijndhoven te kunnen aanstellen bij WIJeindhoven . ,,We zijn ervan overtuigd dat we met de benoeming van Lex de ingezette koers kunnen voortzetten en onze ambities kunnen realiseren in het sociale domein en daarmee voor alle inwoners van de gemeente Eindhoven” aldus Jos Kusters, voorzitter van de Raad van Toezicht. ,,In Lex is de ideale mix gevonden van zakelijkheid en mensgerichtheid, exact wat we nodig hebben voor de nieuwe fase van de stichting".

_____________________________________________________________________________

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pauline Stekelenburg, Manager Communicatie & Ontwikkeling bij WIJeindhoven, bereikbaar op telefoonnummer 06-21683829 of mail paulinestekelenburg@wijeindhoven.nl . Persberichten van WIJeindhoven zijn ook te raadplegen op www.wijeindhoven.nl.