We kennen de prijs, maar kennen we ook de waarde?

Generalist: ” Doordat ik Pieter verbonden heb aan Alex hebben ze al verschillende keren iets leuks samen gedaan. Pieter is iemand die moeilijk contact maakt en liever alleen thuis blijft, dit maakt hem somber. Pieter geeft aan een nieuwe positieve ervaring te hebben in het contact met Alex. En Alex leert nu om een vertrouwensband aan te gaan, ze versterken elkaar op een geode manier. Pieter heeft aangegeven dat hij ervoor open staat om langzaam aan te gaan kijken naar een volgende stap, hij droomt er namelijk van om een groep mensen die hij via internet kent eens live te ontmoeten. Iets wat hem voorheen onmogelijk leek.”

Wat is nu eigenlijk het resultaat van de inzet van WIJeindhoven? Niet alleen voor inwoners persoonlijk, maar ook voor de buurt en de stad. We kunnen dat uitdrukken in geld, of in aantallen maar wat is hiervan de maatschappelijke meerwaarde? En hoe meten we die of geven we die weer? We merken dat die vertaling moeilijk te maken is voor ons als organisatie. Een goede reden om daar eens serieus mee aan de slag te gaan!

Daarom heeft WIJeindhoven op 8 december een werksessie georganiseerd over maatschappelijke waarde, waarin een verkenning heeft plaats gevonden onder leiding van Marc Vermeulen (academic director van de leergang Strategy, Innovation and Governance voor topbestuurders in het publieke domein van TIAS) en Caroline Hummels (hoogleraar Design and Theory for Transformaive Qualities aan de faculteit Industrial Design bij de Technische Universiteit Eindhoven).

Deze werksessie was een aftrap van een traject wat ongeveer 2 jaar zal duren. In dit traject zullen we in samenwerking met inwoners, studenten en professionals uit het werkveld onderzoeken wat de maatschappelijke meerwaarde is die WIJeindhoven door haar inzet toevoegt aan de stad. Dit doen we aan de hand van het project ‘Buurt in bloei’ waarbij we de talenten van inwoners matchen aan plekken in de straat, buurt, wijk of stad waar ze zich kunnen ontwikkelen.