Nelly is een echte doorzetter

Een dame van in de 80 jaar, die altijd in de weer is voor anderen. Dat is Nelly. De hele dag thuis zitten, dat vindt ze maar niks. Dus rijdt ze het halve land door, ondanks haar hoge leeftijd en verschillende lichamelijke ongemakken. Naar Bladel, Oss, Oosterhout, Dordrecht of zelfs naar Heerenveen als het moet. En niet alleen voor zichzelf, maar net zo lief voor andere mensen. Als vrijwilliger voor de Zonnebloem is ze vaak met anderen onderweg.

Mensen helpen, daar is Nelly voor gemaakt. Ze doet dan ook veel en graag vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld op dinsdagmorgen in Verpleeghuis Brunswijck. Daar regelt ze samen met anderen het wekelijkse koffie-uurtje. Ze geniet ervan om mensen te verwennen en  samen muziek te maken.

“Ook al ben ik niet meer de allerjongste, waar het kan help ik anderen. Daar voel ik me gewoon fijn bij.”

Nelly is blij dat ze iets voor anderen kan doen. Dat is wel eens anders geweest. Een aantal jaar geleden kreeg ze last van een plaatselijke verwijding van een slagader. Sinds die tijd kan ze niet meer goed bukken en tillen. Als weduwe zonder kinderen, staat ze er meestal alleen voor. Voor Nelly was dat geen reden om bij de pakken neer te zitten. Sterker nog: schouders eronder en doorgaan. Dat is haar motto.

Samen met WIJeindhoven werd er een oplossing gevonden in de vorm van huishoudelijke hulp. Ook is haar badkamer aangepakt, is er boven een toilet gemaakt en kwam er een traplift. Met die hulpmiddelen blijft Nelly zo zelfstandig mogelijk. Dat is precies wat ze graag wil.

“Ik wil zo zelfstandig mogelijk blijven en als ik een keertje hulp nodig heb, dan vraag ik het gewoon aan de mensen hier in de buurt.”

Via WIJeindhoven komt er nu ook iemand om de tuin bij te houden. Een vrijwilliger, met wie Nelly goed contact heeft. Ze draagt om een veilig gevoel te hebben een kastje met een noodknop bij zich. Op allerlei manieren zorgt Nelly ervoor dat ze mobiel blijft en zichzelf kan redden. Waarom? Om op haar beurt weer zo veel mogelijk anderen te helpen. Een echte doorzetter dus!

“Ik hoop echt dat ik er nog vele jaren kan zijn voor anderen.”