Nelly is een echte doorzetter

Een dame van in de 80 jaar, die altijd in de weer is voor anderen. Dat is Nelly. De hele dag thuis zitten, dat vindt ze maar niks. Dus rijdt ze, ondanks haar hoge leeftijd en diverse fysieke ongemakken, het halve land door. Naar Bladel, Oss, Oosterhout, Dordrecht of zelfs naar Heerenveen als het moet. En niet alleen voor zichzelf, maar net zo lief voor andere mensen. Bijvoorbeeld in haar rol als vrijwilliger voor de Zonnebloem is ze veelvuldig met anderen onderweg.

Mensen helpen, daar lijkt Nelly voor gemaakt te zijn. Ze doet dan ook veel en graag vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld op dinsdagmorgen in Verpleeghuis Eindhoven Brunswijck. Daar is ze de medeorganisator van het wekelijkse koffie-uurtje. Ze geniet ervan om de mensen te verwennen en  samen muziek met ze maken.

“Ook al ben ik niet meer de allerjongste, waar het kan help ik anderen. Daar voel ik me gewoon fijn bij.”

Nelly is blij dat zo actief kan zijn voor anderen. Dat is wel eens anders geweest. Een aantal jaar geleden kreeg ze een aneurysma (een plaatselijke verwijding van een slagader). Sinds die tijd kan ze niet meer goed bukken tillen. En als weduwe zonder kinderen, stond en staat ze er toch grotendeels alleen voor. Maar voor Nelly was dat geen reden om bij de pakken neer te zitten. Sterker nog: schouders eronder en doorgaan, dat is haar motto.

Samen met WIJeindhoven werd er een oplossing gevonden in de vorm van huishoudelijke hulp. Ook is de badkamer aangepakt, een toilet gemaakt boven en er kwam een traplift. Met die hulpmiddelen blijft Nelly zo veel mogelijk zelfstandig. En dat is precies wat ze graag wil.

“Ik wil zo zelfstandig mogelijk blijven en als ik een keertje hulp nodig heb, dan vraag ik het gewoon aan de mensen hier in de buurt.”

Via WIJeindhoven komt er inmiddels ook iemand om de tuin bij te houden. Een vrijwilliger, met wie Nelly een goed contact onderhoudt. Om een veilig gevoel te hebben, draagt ze een handig kastje met een noodknop bij zich. Op allerlei manieren zorgt Nelly ervoor dat ze mobiel blijft en zichzelf kan redden. Waarom? Om op haar beurt weer zo veel mogelijk anderen te kunnen helpen. Een echte doorzetter dus!

“Ik hoop echt dat ik er nog vele jaren kan zijn voor anderen.”