Zo zien wij het bij WIJeindhoven

Mensen kunnen heel veel zelf en willen graag de controle over hun eigen leven houden. Ook als ze (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. Mensen zijn uniek en hebben talenten. Maar door omstandigheden of personen kunnen deze talenten wel eens ondergesneeuwd raken. Dan kan er behoefte ontstaan aan ondersteuning. Dan is er WIJeindhoven.

Durf te vragen

Vragen om hulp is erg krachtig. Je hebt er moed en vertrouwen voor nodig. Wij zien dat ondersteuning het beste werkt, als je deze krijgt van iemand die je zelf kiest. Die je vertrouwt en waar je graag samen mee optrekt. Die naast je staat. Advies geeft. Een luisterend oor biedt. En voor een duwtje in de rug zorgt. Tegelijk moet je het zelf doen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen gedrag en de keuzes die je maakt, inclusief de gevolgen ervan.

Wat bied jij?

Als je je verhaal vertelt, wil je gehoord worden. Contact is erg belangrijk. Van mens tot mens. Zonder echt contact ontstaat er geen vertrouwen. Als je zelf weer verder kunt met je leven, is de inzet van WIJeindhoven niet langer nodig. Maar het contact kan blijven bestaan. Samen kunnen we dan op zoek naar wat jij kunt betekenen voor iemand anders. Daar word jij vast ook gelukkig van!