Het keukentafelgesprek

Het keukentafelgesprek is een gesprek met een generalist van WIJeindhoven. Het is een belangrijk gesprek over jouw persoonlijke situatie. We kijken samen naar waar je hulp bij nodig hebt en naar mogelijke oplossingen. Ook kijken we naar wat er wel goed gaat en waar je talenten liggen.

Wanneer je contact opneemt met WIJeindhoven of langskomt op een inloop kun je jouw vraag bespreken met een generalist. Dit is een medewerker van WIJeindhoven die veel weet over de problemen waar inwoners mee te maken kunnen krijgen en hoe daarmee om te gaan. 

Eerst kijken we naar oplossingen dichtbij huis. Misschien is er iemand of een organisatie uit de buurt die je kan helpen. Ook kijken we of er wetten en regels zijn waar je een beroep op kunt doen. Bijvoorbeeld je zorgverzekering. Wanneer je vraag hier niet mee beantwoord is én een enkel gesprek niet voldoende blijkt, volgt meestal een keukentafelgesprek, Je krijgt dan een vaste contactpersoon/generalist toegewezen.

Aan de keukentafel!
Voor het keukentafelgesprek is het mogelijk dat we je vragen om alvast bepaalde documenten te verzamelen. Bijvoorbeeld als jouw vraag gaat over schulden of je inkomen. Dit geven we vantevoren aan.

Je mag iemand meenemen naar het keukentafelgesprek. Een vriend, een familielid of een mantelzorger. Je kunt ook een onafhankelijke cliëntondersteuner vragen.

Wat Telt!
Het keukentafelgesprek gaat over meer dan alleen je ondersteuningsvraag. Dit doen we om een compleet beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. De generalist maakt gebruik van Wat Telt! Dit is een bord met fiches. Op dit bord kun je zelf aangeven wat voor jou op dit moment de belangrijkste gebieden in jouw leven zijn. Bijvoorbeeld Werk, Geld, Wonen, Huishouden of Meedoen. Er zijn in totaal veertien gebieden waar je uit kunt kiezen.  Zo krijgen we inzicht in Wat Telt voor jou.


Op basis van de fiches op het bord kijken we daarna naar wat er nodig is. Samen stellen we per gebied vast wat je wil bereiken. Deze doelen schrijven we op. Je kunt een kopie krijgen van wat we afspreken. Soms kun je zelf jouw probleem oplossen, soms kan iemand uit je omgeving helpen of iemand uit de buurt. In andere situaties is er professionele hulp nodig. Na het gesprek weten we meer en maken we samen een plan van aanpak.

Regelmatig pakken we je doelstellingen erbij en kijken of je op de goede weg bent. Gaat het goed? Ben je tevreden over hoe het gaat? Heb je meer of minder hulp nodig? Zo zorgen we ervoor dat je weer kunt meedoen in de maatschappij. Dat doen we voor jou en voor iedereen die ondersteuning nodig heeft in Eindhoven.