Geld

Hulp bij geldzaken

 

Heb je problemen om rond te komen van je inkomen of uitkering? Heb je geen overzicht meer in je administratie? Heb je schulden of vind je het lastig om rekeningen op tijd te betalen? Dan kan WIJeindhoven je misschien helpen.

Geldzorgen

Voor iedere inwoner van Eindhoven bieden we hulp bij geldzaken aan. We helpen je wanneer je ondersteuning nodig hebt bij administratie, schulden, het omgaan met geld of armoedebestrijding. Het belangrijkste is dat je snel om hulp vraagt. Dan zijn de problemen meestal nog te overzien.

We helpen je in de volgende situaties:

  • Ik kan mijn rekeningen niet meer betalen.
  • Ik heb geen geld meer voor de huur of om eten te kopen.
  • Ik durf mijn post niet meer open te maken.
  • Ik krijg brieven van incassobureaus en weet niet wat ik moet doen.
  • Ik heb een brief ontvangen van de gemeente, verzekering, energiebedrijf of belasting die ik niet begrijp.

Herken je dit? Neem dan contact op met WIJeindhoven. Wij zijn het eerste aanspreekpunt om deze situaties aan te pakken.

Overzicht

Als je schulden hebt, verlies je vaak het overzicht. Er zijn bedrijven die nog geld van je krijgen en rekeningen stapelen zich op. Je opent zelfs geen brieven meer. Het is dan belangrijk om je situatie helder te krijgen.

WIJeindhoven werkt samen met de Werkplaats Financiën XL. Samen bekijken we jouw huidige situatie en maken deze weer overzichtelijk. We helpen je grip te krijgen op je schulden, inkomsten en uitgaven.

Samen naar je geldzaken kijken

Rondkomen van je inkomen

Nadat we je situatie helder hebben, dan gaan we een stap verder. Heb je moeite om rond te komen met je inkomen of uitkering? Dan helpen we je met geldbeheer. Samen maak je afspraken met schuldeisers en leer je omgaan met geld. Soms is het nodig om een budgetcoach aan te stellen die met jou de situatie van week tot week bekijkt.

Ook proberen we de oorzaak van je geldproblemen te achterhalen en daar met jou iets aan te doen. Daarnaast kijken we of het mogelijk is of er mogelijkheden zijn om je inkomen te vergroten zodat je schulden sneller kunt aflossen.

Schuldhulpverlening

Als het nodig is helpen we met het aanvragen van schuldhulpverlening. Iemand van de gemeente bemiddelt dan tussen jou en de schuldeisers. Deze persoon doet zijn best om je schulden op te lossen terwijl je alle nodige kosten nog gewoon kan betalen. Ondertussen zal jouw generalist tijdens de schuldhulpverlening bij jou betrokken blijven.

Zelfstandige / ZZP’er en schulden

ZZP’ers of zelfstandig ondernemers met schulden kunnen terecht bij het zelfstandigenloket van de gemeente. Als je bent gestopt met je zaak, kun je contact opnemen met WIJeindhoven.