Onafhankelijke cliƫntondersteuning

Hebt u ondersteuning en/of zorg nodig? En heeft u daarvoor binnenkort een afspraak met een generalist van WIJeindhoven, of bent u van plan een afspraak te maken? Dan is het goed om vooraf te overwegen om iemand bij dit gesprek te vragen. Een andere persoon 'hoort' toch andere dingen en stelt andere vragen, wat prettig voor u kan zijn. Ook kan het fijn zijn om achteraf samen na te praten. Hiervoor kunt u een bekende vragen of een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Vraag hulp van een bekende

Ga na of er in uw omgeving iemand is met wie u vertrouwd bent en wie u er graag bij het gesprek wil vragen. Dit kan een familielid of een bekende zijn.

Vraag een onafhankelijke cliëntondersteuner

Het kan ook zijn dat u zich sterker voelt staan met een onafhankelijk persoon naast u. Misschien vindt u het prettig dat er een onafhankelijk persoon bij uw gesprek aanwezig is. Iemand die op een bepaald gebied veel kennis in huis heeft. Zo'n cliëntondersteuner informeert u over wat in uw situatie allemaal mogelijk is, helpt u bij het maken van moeilijke afwegingen en ondersteunt u tijdens een keukentafelgesprek. U kunt op elk moment kiezen voor een onafhankelijke cliëntondersteuner. Ook nog als u al een gesprek met WIJeindhoven achter de rug hebt.

Bekijk op eindhoven.nl de lijst met onafhankelijke cliëntondersteuners