Ontmoeten

Je wilt problemen met iemand kunnen delen

“De meeste mensen zijn niet gemaakt om alleen te zijn. Even een praatje maken met iemand is gewoon fijn. En een gesprek van mens tot mens kan voor veel opluchting zorgen. Laat dus van je horen, dan gaan we op zoek naar gezelschap!”

Een luisterend oor

Ieder mens heeft behoefte aan gezelschap. Aan een gesprek van mens tot mens. Een arm om je heen. Een luisterend oor of een troostend woord. Als gezelschap en gesprekken niet (meer) vanzelfsprekend zijn, kan dat leiden tot eenzaamheid. En zelfs tot een sociaal isolement. Met alle mogelijke gevolgen. Eenzaamheid is niet gebonden aan leeftijd of achtergrond. Hoewel het bij ouderen het vaakst voorkomt.

Neem de eerste stap

Ben je op zoek naar gezelschap? Wil je praten? Of ken je iemand die eenzaam is? Dan kan WIJeindhoven een goede eerste stap zijn.

Veelgestelde vragen

De sociale afstand bewaren, dat kan ontzettend eenzaam zijn. Weet dat je altijd de Luisterlijn 040- 212 55 66 kunt bellen voor een praatje. Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Gebruik je Facebook? Dan kun je een oproepje plaatsen in de Facebookgroep Coronahulp Eindhoven. Het zou goed kunnen dat daar meer mensen zoals jij aanwezig zijn die graag met je in contact komen. 

Kom langs op een inloop van WIJeindhoven . Met een generalist van WIJeindhoven bekijk je wat er mogelijk is. Misschien kan iemand uit de buurt wat voor jou betekenen? Bijvoorbeeld om af en toe samen wat te ondernemen, samen boodschappen doen of iets anders dat bij jou past.