Opvoeden

Opvoeden en opgroeien gaat niet vanzelf

“Opvoeden, maar zeker ook opgroeien, gaat de één gemakkelijker af dan de ander. Dat kan aan de thuissituatie of directe omgeving liggen, maar ook aan het kind zelf. Gelukkig sta je er niet alleen voor.”

Hobbels en uitdagingen

De lange weg van kleuter tot jong volwassene, is er een met vele hobbels en uitdagingen. Er komt heel wat kijken bij de opvoeding. Onderweg kan er van alles misgaan. Dat kan vele oorzaken hebben. En nog veel meer gevolgen. Soms ligt het aan de ouder(s), opvoeder(s) of thuissituatie. Andere keren aan ‘verkeerde vrienden’ of speelt er iets anders.

Onze deur staat open

WIJeindhoven gaat graag met je om de tafel om de situatie onder controle te krijgen. Wat de oorzaak ook is. Als ouder, opvoeder of als kind staat de deur voor je open.

Veel gestelde vragen

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp. Bijvoorbeeld hulp aan huis bij problemen in het gezin. Gemeenten hebben ook de plicht om jeugdhulp en ondersteuning te bieden. Bijvoorbeeld aan jongeren met een beperking, stoornis, aandoening of opgroeiproblemen.

In Eindhoven is het zo geregeld dat niet de gemeente, maar Stichting WIJeindhoven de taken rondom de jeugdwet uitvoert. Lees hier meer over jeugdhulp.