Thuis

Problemen thuis, die pakken we samen aan

“Thuis, dat heeft voor iedereen een andere betekenis. Veiligheid, geborgenheid, rust, aanspraak… je huis moet vooral een plek zijn waar je helemaal op je gemak bent. En waar je écht jezelf kunt zijn.”

Thuissituatie onder de druk

De geborgenheid van een huis, of liever nog een thuis, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn tal van situaties of problemen denkbaar, waarin de thuissituatie onder druk komt te staan. Dat kan heel praktisch zijn. Bijvoorbeeld als er aanpassingen nodig zijn, om thuis te kunnen blijven wonen. Of als je door je leeftijd of gezondheid op zoek bent naar hulp in en om het huis.

Wacht niet langer

Ook als je te maken hebt met huiselijk geweld of thuis- & daklozenproblematiek, kun je bij WIJeindhoven aankloppen.

Veel gestelde vragen

Soms worden de kosten voor hulp in het huishouden vergoed. Dat kan dan op twee manieren: via een persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura (zin). Lees meer over het Persoonsgebonden Budget en Zorg in Natura. Het kan zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen voor hulp bij het huishouden. Lees meer over de Eigen Bijdrage Wmo.

Een generalist van WIJeindhoven onderzoekt of je recht hebt op een vergoeding. Wanneer je hier geen recht op hebt, kun je samen met je generalist kijken naar andere mogelijkheden.

Bekijk voor meer informatie de folder over huishoudelijke ondersteuning.