Vervoer

Mobiel zijn en blijven kan op vele manieren

“Vervoer is voor veel mensen niet alleen van A naar B bewegen. Het kan het verschil maken tussen sociale contacten en eenzaamheid. Mobiel zijn en blijven is daarom heel belangrijk. En dat kan gelukkig op allerlei manieren.”

Afhankelijk van anderen

Als je op leeftijd komt of als je gezondheid je in de steek laat, kan vervoer een probleem zijn. Ooit was lopen, fietsen of autorijden vanzelfsprekend voor je. Nu ben je ineens afhankelijk van anderen. WIJeindhoven gaat graag het gesprek met je aan om te kijken wat er speelt. Wat je écht nodig hebt. En wat we samen kunnen regelen of organiseren, zodat je weer mobiel bent.

Kom in beweging

Heb je een scootmobiel, rolstoel, taxivoervoer, leerlingenvervoer of een elektrische fiets nodig? Laten we om de tafel gaan en praten. We vinden een oplossing! In welke vorm dan ook.

Veel gestelde vragen

Als je verwacht dat je langer dan zes maanden nodig hebt, kun je een gesprek aanvragen met een generalist van WIJeindhoven. Verwacht je een rolstoel minder dan 6 maanden nodig te hebben. Dan kun je terecht bij je zorgverzekeraar.

Wanneer je een rolstoel of scootmobiel hebt vanuit de WMO kun je voor onderhoud of aanpassingen direct contact opnemen met de leverancier.

Wanneer je geen auto meer mag rijden, kun je kunnen kijken wie in jouw omgeving de mogelijkheid heeft om hierin wat te betekenen. Ook kun je gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals stadsbus en trein om familie en vrienden te bezoeken. 

Als het (ook met begeleiding) niet mogelijk is om met het openbaar vervoer te reizen, dan kun je de vervoersvoorziening van Valys aanvragen. Op de website vabn Valys lees je de voorwaarden waar je aan moet voldoen. Valys is er voor sociaal-recreatief vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Je kunt Valys gebruiken als je verder reist dan 5 OV-zones vanaf je woonadres. 

Wanneer je voor behandelingen zoals bijvoorbeeld nierdialysebehandeling of chemotherapie  naar het ziekenhuis moet is zittend ziekenvervoer vanuit de ziektekostenverzekering in veel gevallen mogelijk. Neem hiervoor contact op met je ziektekostenverzekering.  Wanneer je nog andere vragen hebt neem dan gerust contact op met WIJeindhoven of kom eens naar de inloop in de wijk.