Werk

Geen werk kan voor meer problemen zorgen

“Werk is veel meer dan alleen geld verdienen. Natuurlijk heb je een inkomen nodig. Maar zeker zo belangrijk is een zinvolle dagbesteding. Werk kan bovendien zorgen voor sociale contacten en structuur in je leven.”

Je baan kwijtraken

Het bedrijf waar je werkt, gaat failliet. Er gebeurt iets ingrijpends in je leven. Of je raakt arbeidsongeschikt. Je baan kwijtraken, dat kan iedereen overkomen. De een doet er alles aan om weer aan het werk te komen. Iemand anders gaat juist op zoek naar een andere zinvolle dagbesteding. Of je hebt inkomensondersteuning nodig.

Maak werk van een oplossing

Wat je probleem of uitdaging rondom werken of een baan ook is, samen met WIJeindhoven sta je er niet alleen voor.

Veel gestelde vragen

Je hebt verschillende manieren om inkomensondersteuning te ontvangen. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de gemeente Eindhoven.

Dat hangt af van je inkomen, de samenstelling van je gezin, eventuele bijverdiensten en je eigen bezit. Op basis hiervan bepalen we of je genoeg geld hebt om van te leven. Het inkomen van je eventuele partner wordt ook meegeteld. Ben je tussen de 18 en 27 jaar? Dan is het de bedoeling dat je zelf 4 weken op zoek gaat naar werk of opleiding. De periode gaat in op de dag dat je je verzoek hebt ingediend bij het UWV. Pas na deze 4 weken kun je je uitkering aanvragen.