Werk

Geen werk kan voor meer problemen zorgen

“Werk is veel meer dan alleen geld verdienen. Natuurlijk heb je een inkomen nodig. Maar zeker zo belangrijk is een zinvolle dagbesteding. Werk kan bovendien zorgen voor sociale contacten en structuur in je leven.”

Je baan kwijtraken

Het bedrijf waar je werkt, gaat failliet. Er gebeurt iets ingrijpends in je leven. Of je raakt arbeidsongeschikt. Je baan kwijtraken, dat kan iedereen overkomen. De een doet er alles aan om weer aan het werk te komen. Iemand anders gaat juist op zoek naar een andere zinvolle dagbesteding. Of je hebt inkomensondersteuning nodig.

Maak werk van een oplossing

Wat je probleem of uitdaging rondom werken of een baan ook is, samen met WIJeindhoven sta je er niet alleen voor.

Veel gestelde vragen

Door de coronamaatregelen zijn sommige loketten gesloten. Maar de mensen die voor de crisis ondersteunden bij jouw vragen, zijn er nog steeds!

Heb je een generalist? Neem daar dan contact mee op. H

Als je nog geen generalist hebt, dan kun je het beste bellen met de Hulplijn Geldstress: 040 - 760 1777. Daar werken ervaringsdeskundigen en vrijwilligers die je zelf verder kunnen helpen of je naar het juiste loket kunnen sturen. 

De gemeente heeft een financiële regeling voor ZZP'ers. Kijk daarvoor op eindhoven.nl/ondernemen/ondernemersloket-coronavirus.

Dat hangt af van je inkomen, leeftijd, de samenstelling van je gezin, eventuele bijverdiensten en je eigen bezit. Ook wordt er gekeken wat je mogelijkheden zijn op het gebied van werk. Op basis hiervan bepaalt de inkomensspecialist of je genoeg geld hebt om van te leven. Het inkomen van je eventuele partner wordt ook meegeteld. Ben je tussen de 18 en 27 jaar? Dan is het de bedoeling dat je zelf 4 weken op zoek gaat naar werk of opleiding. De periode gaat in op de dag dat je je verzoek hebt ingediend bij het UWV. Pas na deze 4 weken kun je je uitkering aanvragen. Voor vragen kun je terecht bij de generalist van WIJeindhoven.
 

De gemeente heeft verschillende financiële regelingen die speciaal bedoeld zijn voor mensen met een laag inkomen. Je ziet hier welke regelingen er zijn. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de gemeente Eindhoven.

Voor schuldhulpverlening en schuldsanering kun je bij WIJeindhoven terecht. Neem telefonisch contact op of kom naar de inloop. Een generalist uit het wijkteam zal samen met je kijken naar de mogelijkheden. Voor het ordenen van je papieren en om (meer) inzicht te krijgen in je financiële situatie kun je bij Werkplaats Financiën terecht.

Heb je informatie of ondersteuning nodig op het gebied van wetten, regelingen en voorzieningen? Dan kun je terecht bij het Sociaal Raadsliedenwerk van Lumens.

Ben je of was je ondernemer en heb je schulden waar je zonder hulp niet uitkomt. Dan kun je terecht bij het Zelfstandigenloket regio Eindhoven.

Kijk op  de website werk.nl  vind je of je in aanmerking komt voor een toeslag. Wanneer dit niet het geval is, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering. Dit is een tijdelijke aanvulling op je inkomsten tot bijstandsniveau. Op de website van de gemeente Eindhoven vind je meer informatie.


Ja, dat kan. Ga naar het Zelfstandigenloket van de gemeente Eindhoven voor meer informatie.

Voor het verhuizen van jouw uitkering moet je ingeschreven staan bij de gemeente Eindhoven. Dit kun je doen vier weken voor jouw verhuizing. Zie https://www.eindhoven.nl/stad-en-wonen/verhuizen-en-migratie/verhuizen-binnen-of-naar-eindhoven. Direct daarna vraag je op www.werk.nl de bijstandsuitkering in Eindhoven aan en je geeft hierbij je nieuwe situatie door. Vervolgens bel je met WIJeindhoven om jezelf aan te melden. Een generalist van WIJeindhoven zal jouw aanvraag voor een bijstandsuitkering in behandeling nemen.

Neem contact op met de gemeente waar je gaat wonen. Zij kunnen uitleggen wat je hiervoor moet regelen.