Zorg

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen

“De Wmo is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning nodig heeft. Ook als je hulp nodig hebt om mee te doen (participeren) in de samenleving, kun je een beroep doen op de Wmo. Wij helpen je daarbij.”

Samen zorg regelen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; WIJeindhoven biedt geen zorg aan. Maar als je zorg (Wmo) nodig hebt, gaan wij samen kijken hoe je dit regelt. En naar wat je nog meer nodig hebt. Want zorg kan ook praktische ondersteuning betekenen. Een traplift bijvoorbeeld. Of iemand die je kan helpen bij klusjes in en om het huis.

Samen zorgen we voor oplossingen

Wij helpen je met alles wat te maken heeft met Wmo en praktische ondersteuning. En we kijken ook of je thuis goed functioneert. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Veel gestelde vragen

Soms worden de kosten voor hulp in het huishouden vergoed. Dat kan dan op twee manieren: via een persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura (zin). Lees meer over het Persoonsgebonden Budget en Zorg in Natura. Het kan zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen voor hulp bij het huishouden. Lees meer over de Eigen Bijdrage Wmo.

Een generalist van WIJeindhoven onderzoekt of je recht hebt op een vergoeding. Wanneer je hier geen recht op hebt, kun je samen met je generalist kijken naar andere mogelijkheden.

Bekijk voor meer informatie de folder over huishoudelijke ondersteuning.

Het kan zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen voor de ondersteuning die je ontvangt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De hoogte is afhankelijk van de kostprijs van de voorziening, je gezinsinkomen, je eigen vermogen en je gezinssamenstelling. De rekening krijg je van het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Eindhoven.